<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4614558576586924790\x26blogName\x3dHORRIFIED+VEIL\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://itsonlymyblog-horrifiedveil.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://itsonlymyblog-horrifiedveil.blogspot.com/\x26vt\x3d-8751812785088173814', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
ahjumma ~

Atiqah. 20. A textile student. Panda Tao ♥ + follow




A Fashion Story

과거 :
Work
written on Wednesday, February 27, 2013 @ 10:36 PM ✈

Assalamualaikum wbt and annyeong.

My inside when seeing sales all over while I'm broke.

Title takde kena mengena dengan kerja. Aku off day hari ni. Oh, yeah. Aku dah kerja balik. Lepas about 3 weeks jadi penggangur. Kali ni aku kerja dekat NT Shop. Kedai serbaneka. Ala-ala 7E lah. Seven days a week but not 24/7 lah. Kerja dia best. More relax than work. If there's any pun, setakat susun-susun barang and tag barang je. Not that much work lah. Worth it lah dengan gaji dia. Plus break 4 jam. Tempat lain ada? Takde kan? *bangga* Although I miss Kenny u_u

So, today I'm taking my day off. Semalam Wani text tanya aku off ke tak sebab dia nak belanja tengok wayang. I thought that aku dah takde off day for this month as aku dah habiskan 3 days off and sekali MC but Kak Mira kata "Esok adik cutilah.". And I was like "Aah. Esok aku cuti. Tengok wayang cerita apa?". Semangat betul bila off day.

Today is the day. Around lepas 12 and before 12.30 aku dah gerak pergi IOI. Wani sampai pukul 2. But it's okay, as along as I have Daiso and Popular. I'll sit there quietly and won't disturb anyone. Lepas dia dah sampai, kitorang terus pergi beli popcorn. Staff price for sure. Wani kan kerja GSC. Then off to the hall for Beautiful Creatures. Awesome movie tho. Kinda like romantic fantasy thingy. But tak macam Rapunzel Cinderella thingy. Aku tak tau nak define macam mana. Genre dia lebih kurang macam Beastly lah. Enjoyed the movie in that super-cold-hall while keep on munching the popcorn.

Lepas habis je movie, kitorang pun turun sebab Wani nak pergi tengok promotion tablet. Lalu dekat Kenny then tiba-tiba Arif panggil "Wehh Atiqah! Sombong eh kau sekarang? Taknak jumpa Suhaiela? Dia ada dekat office. Tengah kira duit.". Aku pun terus suruh dia panggil Suhaiela. Nasib baik dia dah habis kerja. Boleh lepak dengan dia. Once Su keluar, I keep on clinging onto her all the way. Haih, I miss my ikan yu so much. After that, kitorang pergi food court and jumpa Ekin! Dia tengah break so kitorang pun makan sama-sama dengan kawan dia sekali.

Lepas makan, kitorang hantar Wani masuk kerja. Aku dengan Su pun keep on jalan. Kitorang pergi Popular tengok-tengok novel and cari novel Beautiful Creatures. Lol movie dia best so aku nak cari novel dia. Tapi tunggu berduit dulu. I'm totally broke right now. Tengah tengok-tengok novel tiba-tiba Su tarik aku pergi satu test. Dia pergi buat personality test pulak dekat satu. Akulah tu yang jadi bahan eksperimen. Dia kan nak masuk bidang psikologi.

At the end of the test, I'm a peaceful-phlegmatic-type-of-person. Introvert, observer, pessimist. Totally true. Result test tu memang sebijik macam aku. Suhaiela memang boleh jadi psychologist. Su pulak is a powerful-choleric-type-of-person. Tu pun memang sebijik macam dia. Paling kelakar bila kitorang berdua memang attracted to each other. Su the powerful choleric suka ada pengikut macam aku, the peaceful phlegmatic. While me suka ada leader macam Su. That shows kenapa kitorang memang super rapat dari dulu. Lepas tu Su pergi beli wrapping papers and part nak queue up nak bayar tu memang stressful part. Ramai IPT students yang nak guna diorang punya BB1M voucher so it take hours for them to finish paying. Memang kemain lamalah kitorang tunggu.

Habis je sesi beratur-panjang-nak-tunggu-dorang-belanja-RM250-sampai-habis tu then kitorang pun balik. Dalam bas tu kemain crowded lagi. Aku dah "Su, how am I suppose to go out?". Ada sorang budak sekolah tu, lelaki, segak lah jugak. Tiba-tiba Suhaiela suruh tengok tangan dia. Ada carving nama Alia. Orang je segak tapi narrow-minded. It's puppy love lah. Why nak carve that girl's name on your hand? Tak fikir dosa agaknya. On my opinion lah, my opinion okay? Tak worth it pun nak carve nama ex-lovers ni nanti tak sampai seminggu jumpa pengganti dia. It's puppy love. Love comes and goes on high school. Tapi ada jugak kes yang last till marriage. That's the good one lah but this one? Bad one. Kesian sesiapa nama Alia tu.

Time dah sampai Tesco, kemain payah lagi aku nak keluar. Dahlah duduk belakang. I had to "Excuse me, excuse me, excuse me.". I don't like to interact with people I don't know. Hikhik. No pictures. It doesn't turn well. Till then, Assalamualaikum.

Ppyong.

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life